IBM Storage Portfolio - IBM FlashSystem family

https___cdn-evbuc-com_images_55132033_172385741003_1_original-2.jpg

 

Kada govorimo o prednostima IBM Storage proizvoda, prvo što treba napomenuti je da IBM trenutno ima verovatno najbolje segmentiran porfolio, na čijem razvoju, u smislu odgovora na izazove tradicionalne, ali i Hybrid Multi Cloud arhitekture, IBM kontinuirano radi u poslednjih nekoliko godina.

 

Prva prednost IBM uređaja, za razliku od konkurencije, je ta da se na svim uređajima nalazi isti softver, bez obzira da li se radi o entry, midrange ili enterprise rešenjima, koji svojom jednostavnošću omogućuje korisniku da lako radi upravljanje („management“) uređaja. Svi IBM storage uređaji pripadaju jedinstvenoj Flash System seriji, a na sebi imaju pomenuti softver IBM Spectrum Virtualize sa jedinstvenim kodom, uz razliku da su funkcionalnosti softvera otključani u zavisnosti od uređaja, odnosno performansi modela koji ga "nose". Takođe, svi uređaji imaju mogućnost upotrebe Cloud rešenja za proaktivni monitoring sistema (Spectrum Insights for AI-based monitoring, predictive analytics, and proactive support).

 

 

IBM-FlashSysteme-2021.jpg

 

Kada govorimo o entry-enerprise delu portfolija, IBM nudi podseriju FlashSystem 5k, sa tri modela:

- Flash System 5015,

- Flash System 5035 i

- Flash System 5200.

 

FlashSystem 5015 i FlashSystem 5035 su uređaji sa klasičnom SAS arhitekturom, dizajnirani da pruže funkcionalnosti visokog nivoa korisnicima sa manjim, ali i srednjim potrebama, bez uticaja na pristupačnost ili performanse. Navedeni uređaji omogućavaju da moderne tehnologije poput AI (Artificial Inteligence) budu dostupne preduzećima svih veličina.

 

Flash System 5200 je kompaktno, isplativo, sigurno rešenje sa snagom NVMe tehnologije u kome je moguće birati i kombinovati između FlashCore Modules (jedinstvene IBM Flash Module tehnologije), standardnih industrijskih NVMe drajvova i storage-class memory (SCM). transformisalo je infrastrukturu u 1U kutiju. Ovo rešenje uključuje mogućnosti IBM Spectrum Virtualize, prediktivni storage management baziran na AI i proaktivnu podršku. Ovim rešenjem je transformisana infrastruktura u 1U dizajn.

 

Kada govorimo o unikatnoj IBM FlashCore Module tehnologiji, u pitanju su posebni "IBM development" drajvovi koji se nalaze i u midrange/high-end IBM uređajima (Flash System 7200 i Flash System 9200). Svaki od ovih modula ima na sebi "mali kontroler", sa procesorom i memorijom, a koji radi operacije na nivou diska koje omogućavaju duži životni vek diska (health check kroz podešavanje voltaže na svakoj ćeliji flash modula i premeštanje podataka na „zdrave“ flash ćelije), ali i hardversku kompresiju na nivou diska, bez ikakvih „penala“ po pitanju performansi uređaja. Garantovana kompresija, na neviđeno, upotrebom ovih modula je 50%, a u zavisnosti od vrste podataka može ići i do 80%.

U 2020. godini, 90% prodatog AFA kapcaciteta u IBM-u je bio na ovim diskovima, a od kada su ovi diskovi u upotrebi (najmanje 8 godina) ni jedan disk na svetu koji je IBM prodao još uvek nije "potrošen".

 

U vezi sa detaljnijim informacijama za IBM Storage Portfolio, na raspolaganju smo da organizujemo kratku prezentaciju, kako bismo predstavili funkcionalne prednosti i celokupnu vredost koju IBM uređaji mogu doneti.

 

Kontaktirajte nas ili zakažite Vaš tremin putem online forme u nastavku: