IBM Power E1080

IBM Power E1080

01 decembar 2021

Predstavljamo IBM Power E1080: sistem dizajniran za agilnost

Organizacije širom sveta sprovode česte i nagle promene u svom poslovanju u skladu s zahtevima klijenata. Oni traže da im IT infrastruktura omogući da postignu agilnost i fleksibilnost, efikasnost, kao i otpornost na sajber opasnosti. To treba da im pomogne da predvide promene na tržištu kako bi odgovorili na izazov u realnom vremenu. Dok ovo zahteva da njihovi podaci brzo postanu upotrebljivi, bezbednost osetljivih podataka ostaje ključna briga zbog povećanog broja ransomver i malver napada. Kako organizacije rade na modernizaciji svoje infrastructure, tako IBM odgovara na te zahteve sa novim IBM Power E1080, prvim u nizu generacije servera baziranih na Power10 procesoru.

IBM Power E1080 je dizajniran za agilnost. Ovaj sistem pruža potporu IT modernizaciji uz iskustvo jednostavne integracije hibridnog clouda. Evo kako je dizajniran da ispuni ključne potrebe preduzeća:

 

Brže odgovorite na zahteve poslovanja

Power E1080 nudi skalabilnost i agilnost.

  • Svetski record za SAP SD dvostepeni benčmark sa 8 soketa koji nadmašuje najbolje rezultate za 16 soketa u x86 okruženju.
  • 2.5x bolje performanse po jezgru nego x86 Xeon Platinum.

Šta ako možete postići ovakve performanse uz veću energetsku efikasnost? Uz revolucionarni Power10 procesor koji je izrađen u 7nm procesu, radna opterećenja koja sada obrađuje Power E980 će doneti uštedu energije od 33% kada se pokrenu na Power E1080.

IBM Power10 generacija servera je dizajnirana tako da iskustvo primene novih tehnologija bude iskustvo bez poteškoća. Sa Hybrid Cloud Credits, kompanije mogu obezbediti resurse plaćanja na osnovu utroška koji se mogu pokrenuti na Power Private Cloud i Power Virtual Server rešenjima. Konzistentnost u arhitekturi među ovm okruženjima omogućava fleksibilnost u upotrebi resursa gde vi želite i kada to želite bez potrebe za dodatnim posrednim softverom ili refaktorisanjem aplikacija.

 

Zaštitite podatke od izvora do clouda

Pošto se podaci sada nalaze u distribuiranom okruženju koje se sve više razvija, više se ne mogu postaviti jasne granice zaštite. Zbog ovoga se javlja sve jača potreba za slojevitom bezbednošću širom čitavog IT sistema. Power10 porodica procesora uvodi novi sloj odbrane sa transparentnom enkripcijom memorije. Svi podaci u memoriji ostaju enkriptovani dok putuju između memorije i procesora. Pošto je ova funkcionalnost omogućena na nivou procesorskog čipa, nema dodatnog podešavanja upravljanja, kao ni usporavanja performansi. Power10 takođe donosi 4x više kripto endžina u svakom jezgru u poređenju sa Power9 kako bi ubrzao performanse enkriptovanja na svim nivoima. Na primer, performanse široko rasprostranjene AES enkripcije su poboljšane 2.5x u odnosu na Power E980.

Uz ove inovacije, zajedno sa novom odbranom za Return-Orijentisane Programske napade i podrškom za Post Kvantnu Enkripciju i Potpuno Homomorfnu Enkripciju, IBM Power E1080 čini ovu porodicu serverske platforme sigurnijom nego ikad do sad.

 

Pojednostavite analitiku podataka i automatizaciju

Kako se sve više AI modela primenjuje u produkcijskom okruženju, tako dolaze do izražaja izazovi vezani za AI infrastrukturu. Uobičajena primena veštačke inteligencije podrazumeva slanje podataka sa operativne platforme ka GPU sistemu. Ovo neretko dovodi do latencije ili povećanih bezbednosnih rizika zbog veće količine podataka u mreži. Power10 rešava ovaj izazov pomoću inferencije veštačke inteligencije ugrađene u samo jezgro i mašinskog učenja. Matrix Math Accelerator (MMA) u Power10 jezgru obezbeđuje računarsku snagu (na više nivoa preciznosti) i propusni opseg podataka za rešavanje zahtevnih inferencija veštačke inteligencije i mašinskog učenja. Power E1080 donosi 5x bržu AI inferenciju po procesoru u odnosu na Power E980.

 

Dostignite najviši nivo pouzdanosti i dostupnosti

Power je na lider IT industrije po pitanju pouzdanosti infrastrukture sa 25% kraćim zastojem u radu u poređenju sa sličnim serverima visoke klase. Sa Power E1080 uspeli smo da najpouzdaniju serversku platformu učinimo još pouzdanijom uz pomoć naprednog spašavanja podataka, dijagnostičkih mogućnosti i naprednim memorijskim DIMM-ovima sa Open Memory Interface (OMI) tehnologijom. Neprekidan rad današnjih sistema baziranih na skladištenju podataka u memoriji prvenstveno zavise od pouzdanosti same memorije jer se obrađuje velika količina podataka. Power10 DIMM-ovi donose 2x veću pouzdanost i dostupnost memorije od DIMM-ova po industrijskim standardima.

Kako preduzeća nastavljaju da modernizuju svoje poslovanje, širok portfolio softvera naših partnera će iskoristiti prednosti ovih inovativnih i ključnih mogućnosti IBM Power E1080 servera. Oni će nastaviti da pomažu klijentima da dobiju što više iz svojih kritičnih radnih opterećenja koja pokreće Power.

Sada je kritičan period za IT infrastrukturu. Kompanijama su potrebni agilnost, bezbednost, uvid u podatke i pouzdanost kako bi obezbedile neprekidno poslovanje. IBM Power je upravo dizajniran da odgovori na zahteve ovog doba.

 

  • Ukoliko želite da dobijete više informacija o ovom proizvodu, obratite se jednom od sledećih autorizovanih IBM biznis partnera sa najvišim kompetencijama u Power portfoliju.

 

SBS-2.pngCOmtrade-1.pngUnicom-Telecom-1.png          S-T.png